SP en D66: inzicht in veiligheid bij tankopslagbedrijven Zuid-Holland

OdfjellNaar aanleiding van de recente incidenten bij tankopslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse Botlek willen de Zuid-Hollandse Statenfracties van SP en D66 opheldering van het provinciebestuur over de veiligheidssituaties bij vergelijkbare bedrijven. Statenleden Lies van Aelst  en Paul Breitbarth hebben daarom vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. Zij willen onder meer weten hoe de veiligheidssituatie bij Odfjell zich verhoudt tot andere bedrijven en welke voorwaarden gelden voor het melden van lekkages.

SP Statenlid Lies van Aelst: “Ik heb al eerder vragen gesteld over de voortdurende incidenten bij Odfjell en ben blij om te zien dat het bedrijf het verscherpte toezicht serieus lijkt te nemen. Odfjell lijkt nu echter het zekere voor het onzekere te nemen en alle, ook relatief kleine, lekkages te melden. Dit is een stap in de goede richting.”

De vragen zijn ook bedoeld om inzicht te krijgen in de risico’s voor de inwoners van Zuid-Holland. D66 Statenlid Paul Breitbarth: “Odfjell is niet het enige tankopslagbedrijf in de provincie waar problemen kunnen ontstaan. Het is echter wel het bedrijf waar alle aandacht op dit moment op gericht is. Wij willen de discussie in het provincieparlement echter breder kunnen voeren en vragen Gedeputeerde Staten om inzicht in het aantal vergelijkbare bedrijven in onze provincie en hun veiligheidscultuur.”