Op bezoek op Tiengemeten

Paul Breitbarth bezocht vanochtend het Zuid-Hollandse eiland Tiengemeten. Samen met andere statenleden van de statencommissie Groen en Water werd hij rondgeleid door de beheerder van dit unieke stuk natuur, dat midden in de Haringvliet gesitueerd is. Zo’n vijf jaar geleden werd het eiland ‘teruggegeven aan de natuur’. Het wordt nu beheerd door de vereniging Natuurmonumenten.

Breitbarth toonde zich erg onder de indruk van hoe het eiland er nu uitziet. “Dit is een prachtige combinatie van echte natuur, waar je ook ruime recreatiemogelijkheden hebt. Echt een aanrader voor wie binnen onze provincie eens heerlijk tot rust wil komen of mooie wandel- of fietstochten wil maken”. Op het eiland bevinden zich bovendien twee musea en verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Bezoek www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten voor meer informatie.