Bits of Freedom

Voor zover je het nog niet wist: ik vind privacy belangrijk. Inmiddels werk ik zo’n vijf en een half jaar voor het College bescherming persoonsgegevens, waar ik samen met mijn Nederlandse en internationale collega’s probeer de bescherming van jouw en mijn online en offline privacy te verbeteren. En privacy was ook een van de pijlers van mijn Europese campagne – kijk dit filmpje er nog maar eens op na.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich druk maken om privacy en de bescherming van persoonsgegevens. En dat is hard nodig, zeker met alle plannen van het huidige kabinet. Alleen vorige week al werden plannen gepresenteerd voor een nieuwe bewaarplicht van alle telecom- en internetgegevens, terwijl dat volgens het Europees Hof van Justitie in strijd is met de grondrechten, en voor het laten aftappen van kabels door de Nederlandse inlichtingendiensten. Ik ben daarom blij dat er in Nederland een stichting bestaat die opkomt voor burgerrechten: Bits of Freedom. Een klein groepje mensen doet het werk, maar wel met hulp van een steeds grotere groep aanhangers. En misschien nog wel belangrijker: met behulp van een grote mond die bijna altijd zinnige dingen zegt. Soms, heel soms, ben ik het niet met ze eens. Maar dan is het meestal omdat ze al dan niet terecht kritisch op het werk van mij en mijn collega’s zijn…

Hou dan ook, vandaag laat ik voor één keer reclame toe op mijn website. Steun Bits of Freedom en wordt donateur! Meer lezen doe je hier: https://www.bof.nl/do-your-bit/